Voditelj:
Goran Habjanec

Kontakt:
Mob. +385 91 6655 422
mail: mocna.joga@hotmail.com

Lokacije:
Travno
Špansko

Moćna Joga

Želite li vježbati dinamične stilove joge? Ako ste čuli za Power yogu tada je ovo mjesto za Vas. Ili Vam je čak poznat termin Vinyasa flow yoga – to je točno ono što mi vježbamo.

Zašto Moćna joga? Široj javnosti poznati naziv za dinamične stilove joge (Vinyasa flow, Ashtanga i dr.) je Power yoga. Pošto trenutno ne postoji hrvatski termin koji označava dinamične stilove joge, a u želji da se izrazimo na hrvatskom jeziku i istovremeno da se obilježi ležerna atmosfera koju volimo na našim satovima joge, rođena je Moćna joga.

Osnovno obilježje dinamičnih stilova joge je jedinstvo odnosno koordinacija daha i pokreta, čime se, osim povećanja snage i izdržljivosti, ovladava kontrolom daha i koncentracijom, te se jačaju zglobovi i povećava gipkost, što smanjuje mogućnost ozljeda kod fizičkih aktivnosti. Osim na fizičkom planu, vježbanje joge blagotvorno utječe na opuštenost, povećanje energije i vitalnosti, bolji krvotok i probavu, te rad organa.

Najčešća rečenica koja se u neobaveznim razgovorima čuje o jogi je: to je presporo za mene – ja bih na tome zaspao/la. Možda je na nekim drugim oblicima joge to i moguće, kako čujem od mojih polaznika, ali na satu dinamične joge se to sigurno neće dogoditi. Oni još nisu zaspali – uglavnom se dobro oznoje. Naravno, na satovima  joge nude se teže i lakše varijacije unutar svake pozicije, kako bi bile izvedive svima, neovisno o fizičkom stanju. Zato dođite na jogu da razbijete predrasude o toj fenomenalnoj aktivnosti.